eur:
389.58
usd:
361.73
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Terrorszakértő: a villamosok a "golyófogók"

Egy fegyveres rabló bevette magát egy budapesti pénzintézetbe, és ott túszokat ejtett. Az InfoRádió értesülése szerint a támadó elvette a biztonsági őr pisztolyát is. Egy terrorelhárítási szakértő szerint a Széna téri rabló számára az egyetlen megoldás, hogy feladja magát.

Tarjányi Péter rendőrségi szakértő az InfoRádióban elmondta: a túszejtő igen veszélyes fegyvert használ, egy AK-47-es gépkarabélyt, a rendőrök éppen ezért sorba állították a villamosokat a bank körül, a Széna téren, hogy a fémburkolatú járművekkel is a környéken lévőket óvják.

A szakértő mindenkit arra intett, hogy ne próbáljon kíváncsiskodni, mert nagy veszélybe kerülhet. Egy ilyen fegyver ellen ugyanis még egy villamos sem nyújthat védelmet, a lövedék akár több járművön is áthatolhat.

A terrorelhárító szolgálat volt parancsnoka elmondta azt is, hogy a túszejtés a fegyveres rablásnál sokkal súlyosabb bűncselekmény, ám az elkövető büntetése jelentősen csökkenthető, ha megadja magát.

A bank közelében rengeteg rendőr jelent meg, a környéken pedig mesterlövészek is vannak. Ez azonban a szakértő szerint nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kommandósok behatolnak a bankba. Szerinte az illetékesek előbb tárgyalásokat kezdenek a túszejtővel.

Mint mondta: Magyarországon számos jól képzett szakember van erre a feladatra, akik sohasem egyedül, hanem csoportot alkotva próbálják felvenni a kapcsolatot az elkövetővel.

Úgy vélte, most a bankrablóra is igen nagy nyomás nehezedik, hiszen az eddigi információk szerint nem azért ment oda, hogy túszokat ejtsen, hanem hogy kiraboljon egy pénzintézetet.

Ráadásul úgy tudni, hogy a túszejtő egyedül van. Tarjányi Péter szerint az egyetlen járható út számára ebben a helyzetben az, ha feladja magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×