eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Orbán: "Gyurcsány neve a hazugság szinonimája"

Átadták a Fidesszel szövetséges hét szervezetnek a Szövetségesek Házát, a párt volt székházát. Orbán Viktor a megnyitón kiemelte: a ház az eddigi szövetségkötés jelképe, és lehetőség a közös sikerek elérésére. A Fidesz elnöke hozzátette, hogy az új többség létrejötte új pártstruktúrát és más politikai erőviszonyrendszert hozhat létre.

Átadták a Fidesszel szövetséges hét szervezetnek a Szentkirályi utcai Szövetségesek Házát, a párt egykori székházát.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a megnyitón kiemelte: ez a ház az eddigi szövetségkötés szimbóluma, és egyúttal lehetőség a közös sikerek elősegítésére.

A szövetség alapja a bizalom, amely pedig a kitartáson és a hűségen alapul - tette hozzá a pártelnök. Hangsúlyozta: ennek szellemében kívánja tovább építeni a párt a szövetséget.

Orbán Viktor közölte, hogy a Fidesz és szövetségesei számára a jövő nagy lehetősége az új többség létrehozása, megerősítése és tartóssá tétele, amely szerinte nem csak a pártpolitikai erőviszonyokban jelent majd gyökeres változást, hanem lehet, hogy lezárja 17 év eddigi pártfejlődését, és egy új szakaszt, új pártstruktúrát, új politikai kultúrát, más erőviszonyrendszert hoz létre Magyarországon.

Az eseményen részt vettek a Magosz, a Lungo Drom, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Nemzeti Fórum, a Fidelitas és a Vállalkozók Pártja képviselői.

"Gyurcsány neve a hazugság szinonimája Brüsszelben"


A magyar miniszterelnök neve a hazugság szinonimája Brüsszelben - mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor kiemelte: számított arra, hogy a kormány nem fogja megerősíteni azt a kijelentését, miszerint Brüsszelben "szankció Gyurcsány" előkészítésén dolgoznak.

A Fidesz elnöke hozzátette: nem szívesen beszél erről, mert az ember nem szereti, ha a saját fajtáját, nemzetét, országát "egyfajta negatív szimbólummá teszik és ilyenként használják".

MSZP: "Orbán hazudott"

Az MSZP szerint Orbán Viktor hazudott, mivel rajta kívül sem az Európai Bizottság, sem az európai parlamenti képviselők nem hallottak olyan nevű szankcióról, mint amilyenről a Fidesz elnöke beszélt.

Nyakó István szocialista szóvivő szerint brüsszeli hazugsága miatt most a "radikális ellenzék vezérének" van dolga a szavahihetőség helyreállításával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×