eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kétmilliós nyomravezetői díj Kádár sírjának megrongálása ügyében

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kétmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a Kádár János és felesége sírját meggyalázók ügyében. A pártállam egykori vezetőjének nyughelyét szerdán rongálták meg ismeretlenek a Fiumei úti sírkertben.

Kétmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Kádár János és felesége sírját meggyalázók ügyében.

A rendőrség honlapján szereplő közlemény szerint "a sírról eltávolították a márvány fedőlapot, továbbá a földet kihányták és a sírból eltulajdonítottak Kádár János feleségének hamvait tartalmazó urnát, illetve Kádár János csontjainak egy részét".

A BRFK VIII. kerületi kapitánysága egyébként ismeretlen tettes ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, amelyet egy erre a célra felállított nyomozócsoportja folytat.

A kapitányság 2 millió forintos jutalmat tűzött ki "azon személy részére, aki az elkövetőkre vonatkozóan olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével a tettesek azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik és ismereteit (szükség esetén a tanú védelmére megtett intézkedések mellett) ismerteti".

Kádár János koporsóját szerda este emelték ki a földből, majd az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat során kiderült, hogy a fémkoporsó fedelét felfeszítették, és több csontot, többek között a koponyát is eltávolítottak belőle - mondta korábban az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×