eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csak képletesen dózerolnák le a János kórházat, de a telket eladhatják

Az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes szerint a János Kórház épületeit le kell bontani, mert alkalmatlanok a gyógyításra. Horváth Csaba az InfoRádióban elmondta, hogy az intézménnyel kapcsolatban két változat lehetséges: a bontás után új, korszerű kórházat emelnek a régi helyén, vagy pedig költözik az intézmény és a telket pedig értékesíthetik. Döntés fél év múlva várható.

Miként merült fel a János kórház átalakítását érintő ötlet?

A János kórház, a budai kórház és a Margit kórház összevont Észak-budai kórházával komoly tervei vannak a fővárosnak. Ezt a kórházat mint egyetlen intézményt próbáljuk meg fejleszteni. Ennek kapcsán merült már fel évekkel korábban, hogy a Kútvölgyi kórház épületének megszerzésével lenne fejleszthető a János kórház, amely kiválthatná a ma már rendkívül rossz állapotú épületeket.

A János kórház fejlesztéséről van szó? A sajtóban Önt idézve az jelent meg, hogy a János kórházat le kellene dózerolni.

A János kórház egyes épületeinek elbontása valóban képletes megfogalmazásként került be a köztudatba, de ezek olyan távlati célok, melyek ma még csak elméleti lehetőségként fogalmazódtak meg.

A sajtóban azért konkrétan arról van szó, hogy a János kórházat le kell bontani úgy ahogy van.

Ez egy képletes megfogalmazás volt, ami arról szól, hogy ebben a formában a János kórház épületeire nem érdemes túl sokat költeni, mert felújításukkal sem lesznek korszerűek. Mindenképpen innovatív megoldásban kell gondolkodni. Az egyik egy több tízmilliárd forintra rúgó kórházi épület megteremtése a János kórház telkén. A másik alternatíva a Kútvölgyi kórház épületének megszerzése és a János kórház odaköltöztetése. Másodrangú kérdés, hogy a János kórház jelenlegi épületei kapcsán konkrétan milyen lehetőségek merülnek majd fel.

Felmerült például az a lehetőség, hogy értékesítik az ingatlant.

Azt gondolom, hogy itt nagyon előreszaladunk. A terület egyes részei vélhetően értékesíthetőek lesznek, mint ahogy azt is meg kell vizsgálni: milyen más - akár az egészségügyhöz, vagy a szociális ellátáshoz kötődő - szolgáltatásokat lehetne itt megtelepíteni.

Mikor dől el ez a kérdés?

Összesen mintegy hat kórházat érintene rendkívül kedvező módon, fejlesztésként az az elképzelés, amivel az egészségügyi szolgáltatásainkat korszerűbbé tudnánk tenni. Erre mintegy fél évet szánunk..

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×