eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kisfejsze, bozótvágó kés és az SZDSZ elmaradt majálisa

Elmarad a liberális majális a Hajógyári-szigeten. A Szabad Demokraták Szövetsége közölte: a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező garázdák, hétfő este késsel fenyegették meg a párt munkatársait, ezért döntöttek úgy, hogy nem tartják meg a majálist. A Jobbik pártigazgatója szerint viszont a liberális párt rendezvényén dolgozók fenyegetőztek kis fejszével és nagy bozótvágó késsel.

Az SZDSZ közleményében úgy fogalmaz: nem kívánják munkatársainkat és szimpatizánsaikat késsel fenyegetőző, szélsőjobboldali bűnözők áldozatává tenni.

Badacsonyi Szabolcs, a párt III. kerületi frakcióvezetőjeazt lmondta: 40-50 ember jelent meg a rendezvényükön, közülük egy férfi késsel ment az emberek közé. Kihívták a rendőrséget, akik hatékonyan léptek fel, így az incidens nem fajult el. A rendezvényen azonban roma vendéglősök is jelen voltak, akik nem mertek ott maradni. A szervezők végük úgy döntöttek, hogy nem akarják rendőri biztosítás mellett megtartani a rendezvényt.

Hozzátette: SZDSZ 17. alkalommal, a Jobbik néhány éve tartja május elsejei rendezvényét a Hajógyári-szigeten, de eddig nem történt incidens. A liberális politikus hozzátette: a további lépésekről később döntenek.

A Jobbik pártigazgatója szerint a cigány származású büfések generálták a konfliktust, azt követően, hogy az egyik nemzeti színű pólót viselő Jobbik szimpatizáns átsétált az SZDSZ rendezvényére, és ott az üres padsorokat fotózta. Szabó Gábor szerint ugyanis, míg a Jobbik rendezvényén csaknem 1500-an voltak, az SZDSZ-nél csak negyvenen.

Szabó Gábor hozzátette: a szemtanúk elmondása alapján, az SZDSZ rendezvényén dolgozó büfések kis fejszével, nagy, éles, bozótvágó késsel kergették el a nemzeti színű pólós fiatalembert.

A Jobbik rendezvényén azonban elterjedt ennek a híre, ezért ment át 40-50 fő a mintegy 300 méterre lévő SZDSZ-majálisra. Szabó Gábor állítása szerint fegyver azonban nem volt náluk, a két tábor között csak szóváltás alakult ki, ennek vetettek véget a rendőrök.

A pártigazgató hozzátette: fizikai atrocitásra nem került sor, a rendőrök hamar kiérkeztek. Később a roma származású büfések telefonon hívták ismerőseiket, és mintegy 15 autóval 40-50 fő jelent meg - mondta a pártigazgató szemtanúk elmondásaira hivatkozva.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese arról számolt be, hogy a Hajógyári-szigeten két rendezvény résztvevői szóváltásba keveredtek, ezért a rendőrség erősítést vezényelt a helyszínre. Hozzátette: az üggyel összefüggésben senkit nem állítottak elő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×