eur:
397.38
usd:
360.28
bux:
72123.85
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Kókával egyeztetné a 13 pontot az MDF

A középosztály védelméről szóló szakmai egyeztetésre hívja az SZDSZ elnökét az MDF vezetője.

Dávid Ibolya közleményében azt írta: pártja egy 13 pontból álló javaslatot dolgozott ki a legsürgetőbb problémák kezelésére, és ezt szeretné ismertetni Kóka Jánossal.

A Magyar Demokrata Fórum elnöke szerint a Szabad Demokraták Szövetsége az elmúlt évben számos ígéretet tett a választóknak, amelyet nem tartott be.

Példaként említette az egykulcsos adó bevezetését, az állami szféra leépítését, valamint a párt- és kampányfinanszírozás rendbetételét.

Az MDF korábban a Fidesz elnökét is felkérte, hogy egyeztessenek a kisebbik ellenzéki párt javaslatairól, de ez eddig nem történt meg.

Az MDF javaslatai között a kamatadó és az örökösödési illeték eltörlése, a bankadó mérséklése, a kampány- és pártfinanszírozás rendszerének átalakítása, valamint a korrupció elleni küzdelem szerepel.

Az MDF-frakció január végén Gyurcsány Ferenc kormányfővel is tárgyalt a 13 pontos javaslatcsomagról.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×