eur:
397.38
usd:
360.28
bux:
72123.85
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Így közlekedhetünk és vásárolhatunk a hosszú hétvégén

A május 1-jei ünnep miatt megváltozik a munkarend, ezért módosul az üzletek nyitva tartása. A megszokottól eltérően közlekednek a tömegközlekedési eszközök is.

A hosszú hétvégén nem a szokásos módon tartanak nyitva az üzletek, és a vendéglátóhelyek. A már megszokott gyakorlat szerint lesznek olyan helyek, melyek zárva lesznek és olyanok is, amelyek nyitva tartanak. Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség vezetője az InfoRádiónak elmondta: az ünnepi nyitva tartást az előírások szerint mindenhol fel kell tüntetni.

Május 1-jén a benzinkutak, virágboltok, idegenforgalmi helyek üzletei és a non-stop boltok kivételével zárva tartanak az üzletek. Szombattól hétfőig azonban a megszokott nyitva tartással várják a vásárlókat.

A megszokottól eltérően közlekednek a tömegközlekedési eszközök. A MÁV-Inform ügyeletese, Siglinszki Tibor az InfoRádióban elmondta: a könnyebb eljutás érdekében több kocsival közlekednek a vasúti szerelvények.

Hozzátetet: vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi, szerdán pedig a hétfői menetrend szerint indulnak a vonatok.

A Volánbusz Zrt. közlése szerint járataik április 28-án szombaton a szabadnapi, április 29-én vasárnap és április 30-án hétfőn a munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

Május 1-jén kedden a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra, május 2-án szerdán pedig a hét első munkanapjára és iskolai tanítási napra vonatkozó rend szerint közlekednek a buszok.

A parkolás ingyenes lesz a hosszú hétvégén, ezért április 30-án hétfőn sem kell majd fizetni. A Budai Várat, a Citadellát és a Margitszigetet kivéve egész Budapesten ingyen lehet parkolni.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×