eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Drágulással indul a strandszezon

A tavalyinál valamivel ugyan drágább belépőjegyekkel, de szombaton megnyitják kapuikat a strandok. A fővárosi nagyobb fürdőket nem érinti, hogy az ÁNTSZ szerint számos idényfürdő nem fogadhat látogatókat a vízforgató berendezés hiánya miatt.

A Népszabadság arról ír, hogy a magyarországi felsőoktatás drasztikus szerkezeti reformját javasolja a vezető hazai egyetemek gazdasági tanácsainak képviselőiből álló GT-fórum. A vitaanyagot Bokros Lajos, az ELTE GT elnöke írta és szerkesztette, de egyeztetett álláspontot tükröz. A jelenlegi helyzetet kritikusnak tartják: a friss diplomások körében a munkanélküliség a kétszerese a hazai átlagnak, miközben sokan dolgoznak olyan állásban, amely nem felel meg formális képzettségüknek.

A Magyar Nemzet számol be arról, hogy több mint kéthetes késéssel, csütörtökön küldte el a jelentését a magyar kormány az Európai Bizottságnak arról, hogyan halad az ország a felzárkózási program teljesítésében. Az értékelés főleg a teljesített lépésekről szól, a meg nem valósult intézkedésekről hallgat.

Enyhe jegyáremelkedéssel indul a strandszezon - közli a Napi Gazdaság. Budapest nagyobb strandjait nem érinti, hogy az ÁNTSZ szerint számos idényfürdő nem fogadhat látogatókat a vízforgató berendezés hiánya miatt, így a fürdők gond nélkül kinyithatnak szombattól. A jegyárak körülbelül 200 forinttal nőnek.

Közel 2500 cég sértette meg tavaly a munka-, illetve a pihenőidőre vonatkozó szabályokat, és az idén már az első három hónapban is közel négyszáz vállalkozás szabálytalankodott - olvasható a Világgazdaságban. Ezzel tavaly 25 000, 2007-ben eddig közel 5000 dolgozó pihenéshez való joga sérült. A mostani hétvégén is ellenőrizhetik a felügyelők, hány vállalat vét a munkaügyi szabályok ellen.

Az Index írásából kiderül: lecsendesedett a gyapjaslepke hernyóinak populációja, idén már csak elszórt területeken jelenhetnek meg a magyarországi erdőkben az óriási pusztításra képes hernyók. A következő invázió 7-10 év múlva várható.

Miközben mind a háztartások, mind a közösségek fogyasztási kiadását kedvezőbbnek látja most a kormány idénre, mint a tavaly december elsején benyújtott, aktualizált konvergenciaprogramban jelezte, az idei évi GDP-növekedési prognózis mégsem változott - írja a portfolio.hu a Pénzügyminisztérium honlapján közzétett dokumentumra hivatkozva. Ez a magyar hatóságok által készített jelentés tekinti át azt, hogy milyen eredményeket értünk el a konvergenciaprogramban vállalt célokban a Gazdasági és Pénzügyminiszterek Tanácsa által 2006. október 10-én kiadott ajánlás alapján az elmúlt fél évben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyíltan bírálta a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, amiért pénzdíjat ajánlott fel a sportág párizsi olimpiai bajnokainak. Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban azt mondta, az 50 ezer dolláros jutalmazással az lehetett az egyik cél, hogy az olimpia ne értéktelenedjen el a vb-hez és a Gyémánt Liga-sorozathoz képest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×