eur:
397.61
usd:
360.12
bux:
72228.61
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Mourinho megint belekötött a Liverpool edzőjébe

Mourinho és Benitez külön háborúja is egyben a Bajnokok Ligája második elődöntője. A portugál edző az utóbbi napokban többször is belekötött spanyol kollégájába - a mérkőzés előtti napon pedig azt mondta: ha neki olyan szerény eredményei lennének, mint amilyeneket Rafa Benítez a Liverpoollal elért, már rég kirúgták volna a Chelsea-től.

Aligha van olyan futballszurkoló, aki ne tudná: a két gárda a 2004-2005-ös BL-elődöntőben is találkozott, és akkor a Pool továbbjutott, sőt Isztambulban meg is nyerte a serleget.

Gerrarddal és Crouch-csal az élen most a Vörösök játékosai mind az újrázásról beszélnek, a langaléta csatár még azt is kijelentette, hogy nagyon csalódott lenne, ha csapata nem nyerné meg a sorozatot.

José Mourinho szerint erre van is esélye - a portugál menedzser igyekezett levenni a terhet játékosai válláról. Azt hangsúlyozta, a Liverpoolnak csak erre a párharcra kell koncentrálnia, míg az övéi három fronton állnak helyt.

Hozzátette: Rafa Benítez megtehette, hogy pihenteti Steven Gerrardot a legutóbbi bajnoki mérkőzésén, ő azonban nem hagyhatja ki Frank Lampardot egyetlen meccsről sem.

A portugál szerint egyébként a Liverpool nem képes állandó teljesítményre, ezért csak a kupákban vitézkedik - a Chelsea ezért jobb csapat.

A két gárda 2005-ben egyébként négy (!) BL-mérkőzést játszott egymással. A 360 perc alatt mindössze egy gól született, azt a most sérült liverpooli középpályás, Luis García lőtte.

A Kékeknél a március óta sérült Robben és az eltiltott Essien mellett hiányozni fog a Newcastle ellen rúgást kapott Michael Ballack is. Mourinho nagy örömére ellenben Ricardo Carvalho visszatér a védelembe.

A Chelsea várható kezdőcsapata: Cech - Diarra, Terry, Ricardo Carvalho, A. Cole - Mikel, Makelele, Lampard, J. Cole - Drogba, Sevcsenko

A Liverpoolban Steve Finnan felépült, így Rafa Benítez a legjobb tizenegyét küldheti pályára. A spanyol edző az alábbi gárdát tervezi: Reina - Finnan, Carragher, Agger, Riise - Pennant, Gerrard, Mascherano, Xabi Alonso - Kuyt, Crouch.

A mérkőzés magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik a Stamford Bridge-en.

Címlapról ajánljuk

Ilyen Budapestet szeretne Karácsony Gergely - terveiről nyilatkozott a főpolgármester

Otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő új főpolgármesteri ciklusában Karácsony Gergely. A városvezető az InfoRádióban a paralimpikonok budapesti fogadásán arról is beszélt, hogy egy olimpiai és paralimpiai rendezést össze lehetne kötni a főváros teljes akadálymentesítésével 2036-ra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Hatalmas támadás érte Moszkvát, lehengerlő offenzíva zajlik Vuhledárnál - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas támadás érte Moszkvát, lehengerlő offenzíva zajlik Vuhledárnál - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Ma hajnalban jelentős dróntámadás indult Oroszország fővárosa, Moszkva ellen, a légvédelem 14 ukrán robotgép lelövését jelentette. A régióban legalább egy lakóház lángra kapott és három repteret is lezártak az orosz hatóságok. Közben az orosz hadsereg jelentős offenzívát folytat a donyecki Vuhledár térségében, a kisváros térségében több települést is elfoglaltak az elmúlt napokban, a cél a megerősített védelmű ukrán városka bekebelezése. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború keddi eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×