eur:
385.81
usd:
356.63
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Elhunyt Madaras József színművész

Elhunyt Madaras József, Kossuth-díjas színmuvész. Emlékezetes filmje volt A ménesgazda, a 80 huszár és a Kántor című televíziós sorozat.

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas színművész a pilisi Máriahalom községben, egy magánpanzióban élt, már egy éve. Madaras Józsefet a szobájában, az asztalra borulva találta kedden délelőtt a panzió igazgatónője - mondta el az MTI-nek Tóth Hermina, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének munkatársa.

Madaras József 1958-ban végzett a Színművészeti Főiskolán. Egy-egy évig a Győri Kisfaludy Színház, a Szegedi Nemzeti Színház, majd a Déryné Színház társulatának tagja volt, 1966-ig a Thália Színházban játszott.

Emlékezetes filmje volt A ménesgazda, a 80 huszár és a Kántor című televíziós sorozat.

Tagja volt a Nemzeti Színház, és a Mafilm társulatának. 1992-ben súlyos koponyasérülése után hónapokig kómában volt, majd 8 év alatt újra tanult járni és beszélni

2001-től kisebb szerepeket is elvállalt. Legutóbb az Oscar-díjas Szabó István Rokonok című filmjében szerepelt.

Madaras József 70 éves volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csicsmann László: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában
Aréna

Csicsmann László: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Izrael Rafah lerohanásával átlépné a vörös vonalat Washington szemében – mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Közel-Kelet szakértő beszélt a béketervek esélyeiről, a környező országok álláspontjáról, az amerikai szerepvállalásról és arról is, milyen kiutat látnak a palesztinok a gázai válságból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×