eur:
396.94
usd:
359.6
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Fidesz: program a sport megújítása érdekében

A Fidesz a magyar sportélet megújítása érdekében négypontos javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, mert a párt szerint erre van szükség az elbukott labdarúgó-Eb-pályázat miatt kialakult helyzetben.

Bánki Erik, a parlament sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke közölte: a Fidesz Sport 2007 programja arra tesz javaslatot, hogy 2008 szeptemberétől legyen kötelező a közoktatásban a mindennapos testnevelésóra, emellett még idén ősszel fogadjon el törvényt a parlament a Puskás Ferenc stadiont újjáépítéséről, és erről legyen ötpárti egyeztetés is.

A fideszes politikus hozzátette: azt is javasolják, hogy 2008. január 1-jétől a sportberuházások és -események támogatása élvezzen adókedvezményt, 2008-tól pedig három éven keresztül fokozatosan a GDP 1 százalékára emelje az állam a sport költségvetési támogatását.

Bánki Erik szerint az elbukott foci-Eb-pályázat hűen tükrözi Magyarország jelenlegi állapotát és nemzetközi megítélését.

A sikertelen pályázat előzményei között Bánki Erik a "legsúlyosabb tényként" azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő az őszödi beszédével hiteltelenné tette a magyar bel- és külpolitikát.

Ezek után várhatott-e más döntést Magyarország, amelynek miniszterelnöke szerint jó poén, hogy a szaúdi válogatottban terroristák játszanak és aki azt állítja magáról, hogy nem ért a sportdiplomáciához, holott korábban sportminiszter volt? - tette fel a kérdést a fideszes politikus.

Szerinte a sikertelenséghez hozzájárult, hogy "politikai nyomásra" először leváltották a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, majd a pályázati bizottság élére az úszószövetség elnökét választották meg, végül az MLSZ leváltotta a széles körű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező szövetségi kapitányt, Lothar Matthaust.

Bánki Erik úgy vélte: be kellett volna tartani a 2008-as Eb-re szóló magyar pályázatban vállalt ígéreteket.

"Minden idők legnagyobb pályázati költségvetéséből minden idők legnagyobb kudarcát értük el" - tette hozzá a parlamenti szakbizottság elnöke, aki szerint fontos tisztázni, hogy a mintegy egymilliárd forintos pályázati költségvetésből mennyi volt a közpénz, és azt miként használták fel.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Bár tegnap a tőzsdék visszapattantak a múlt heti esésből, a lendület úgy tűnik, hogy nem tartott sokáig. Az ázsiai tőzsdék ugyan nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, ugyanez nem mondható el az európai határidős indexekről, amelyek így iránykeresést vetítenek előre a mai piacnyitásra. Ma jön a magyar inflációs adat, az elemzők várakozása szerint csökkenhetett augusztusban az éves infláció mértéke.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×