eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mi lesz veled, Nagymező utca? - képgaléria

Kedd éjfélkor lejár az a határidő, amelyet a terézvárosi önkormányzat adott a Nagymező utcai mélygarázst építő cégnek az építési terület rendbehozatalára. Ha a cég ezt nem teszi meg, akkor az önkormányzat visszaveszi a területet, és várhatóan saját költségén hozza rendbe.

Szerda délelőtt személyesen veszi szemügyre a Nagymező utcai mélygarázs építési területét a terézvárosi polgármester. Ha a kivitelező nem kezdte el rendbehozni az utcát, akkor az önkormányzat visszaveszi a közterületet - tudta meg az InfoRádió a kerületi polgármesteri hivatal sajtóirodájától.

Az önkormányzat március elején vonta vissza a beruházó WK Bt-től és a kivitelező Murus Zrt-től a burkolatbontási és közútkezelői hozzájárulást.

Erre a lépésre azért volt szükség, mert a lakossági tiltakozások nyomán a közigazgatási hivatal új eljárást rendelt el a mélygarázs ügyében.

Az építési engedélyezés megismétlése hónapokig eltarthat, ezért az önkormányzat azt kérte a kivitelezőtől, hogy a feltúrt területet ideiglenesen hozza rendbe.

A kerület a munkálatok megkezdésére április 10-i határidőt szabott. A kivitelezőnek a többi között el kellett volna bontani a palánkokat, el kellett volna szállítani a törmeléket, akadálytalanná kellett volna tenni a gyalogjárdát.

Mivel kedd délig nem történt semmi, többen azt valószínűsítik, hogy már nem is fog.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×