eur:
385.37
usd:
355.12
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Török Gábor: "Kóka János sötét ló"

Török Gábor politológus szerint Molnár Lajos lemondása jó alkalmat ad Kóka Jánosnak arra, hogy az SZDSZ elnökként megmutathassa: egy független párt vezetője. Ágh Attila politológus szerint azonban az SZDSZ-nek, és Kóka Jánosnak nincs nagyobb súlya a kormányban, mit korábban.

Török Gábor politológus, a Vision Consulting igazgatója szerint Kóka János az SZDSZ elnökeként Molnár Lajos lemondása után mutathatja meg, hogy egy, a szocialistáktól független párt vezetője.

"Szerintem Kóka János sötét ló. Ugye én itt metaforaként használom természetesen ezt. Miközben nagyon sokan azt gondolják, hogy Kóka Jánossal Gyurcsány Ferenc elfoglalta az SZDSZ-t, ez nem biztos. Kóka Jánosról nem lehet tudni, hogy az SZDSZ elnökeként most például ezt az alkalmat nem használja föl arra, hogy ezeket a vele kapcsolatos sztereotípiákat megpróbálja árnyalni, mérsékelni" - fejtette ki a politológus.

Török Gábor hozzátette, korábban soha nem lehetett komolyan venni az SZDSZ és az MSZP közötti konfliktusok kapcsán, hogy a szabad demokraták tényleg kilépnének a koalícióból.

Kóka János azonban nem biztos, hogy ugyanúgy tárgyal majd a szocialista párttal az SZDSZ elnökeként, mint korábban Kuncze Gábor.
Ágh Attila: nincs nagyobb súlya a kormányban

Ágh Attila politológus szerint azonban sem az SZDSZ-nek, sem Kóka Jánosnak nincs nagyobb súlya a kormányban, mit korábban volt.

"Kóka János viszonylag nehezen szerezte meg az elnökségi pozíciót, tehát most erősebb politikai retorikát használ, bemutatva azt, hogy ő erős partner a kormányzatban. Nem biztos, hogy minden szavát ugyanolyan súllyal kell venni, amilyen erőteljesen hangoztatja" - vélte a politológus.

Ágh Attila hozzátette: Kóka János felvetése a koalíciós szerződés újratárgyalásáról, csupán a politikai retorika része.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×