eur:
388.7
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Bombák nehezíthetik a metróépítést - képgaléria

Õrjáratot indítanak a honvédség tűzszerészei húsvét után Budapesten a négyes metró építése miatt - értesült az InfoRádió a Magyar Honvédség I. számú Tűzszerész Zászlóaljának parancsnok-helyettesétől.

Ináncsi József alezredes szerint előfordulhat, hogy a felszínen dolgozó munkagépek II. világháborús robbanószerkezetet fordítanak ki a földből.

A szakember hozzátette: arra nincs esély, hogy a metró fúrópajzsa II. világháborús bombába ütközzön. Ezek a robbanószerek ugyanis legfeljebb 4-5 méter mélyen lehetnek a földben, a fúrást azonban mélyebben végzik.

Ha azonban a felszíni munkálatok során találnak az építők egy gyanús tárgyat, akkor a rendőrséget kell értesíteniük. A rendőrök hívják a helyszínre a tűzszerészeket, akik a lövedék méretétől függően néhány órán belül elszállítják azt.

Közben a Kálvin téren is megkezdődtek a 4-es metró építésével összefüggő felszíni munkák.

Kiderült az is, hogy egy középkori település romjai vannak a Kálvin tér alatt, és a metróépítés jó esélyt ad arra, hogy feltárják ezt az Erzsébetfalva nevű települést - tudta meg az InfoRádió a Budapesti Történeti Múzeum igazgató-helyettesétől, Zsidi Paula régésztől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×