eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Fidesz szerint az OVB elnökének "mennie kell"

A Fidesz "Gyurcsány Ferenc emberének" tartja az Országos Választási Bizottság elnökét, akit ismét lemondásra szólított fel - jelentette be Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke.

Lemondásra szólította fel a Fidesz az Országos Választási Bizottság elnökét, aki az ellenzéki párt szerint "egyértelműen Gyurcsány Ferenc embere" és ennek megfelelően akadályozza a Fidesz népszavazási kezdeményezéseinek kiírását.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: Szigeti Péternek le kell mondania, mert nem tud megfelelni a pártatlanság és az elfogulatlanság követelményeinek.

"Szigeti Péter ma árt a demokráciának, Szigeti Péter ma Gyurcsány Ferenc ötleteit, elképzeléseit és gondolatait képviseli az Országos Választási Bizottságban. (...) Szigeti Péternek mennie kell!" - jelentette ki Varga Mihály.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: mióta Szigeti Péter az OVB elnöke, a választások kapcsán 17 alkalommal bírálta felül a testület döntését a Legfelsőbb Bíróság, és az OVB mindig csak a Fidesz kárára tévedett, az MSZP kárára sosem.

Szigeti: a vonatkozó szabályok alapján döntenek

Szigeti Péter, az OVB elnöke közleményben tudatta: az OVB a népszavazási kérdések hitelesíthetősége kérdésében az Alkotmány rendelkezései, a népszavazási törvény és a vonatkozó alkotmánybírósági határozatok alapján dönt.

"Így járt el most is a parlament által választott egyetemi tanárokból, docensekből és a parlamentbe bejutott pártok delegáltjaiból, felkészült ügyvédekből álló 10-fős testület, s pártatlan és jogilag megalapozott döntést hozott. Azt, amely kollektív tudás eredményeként, alapos szakmai vitán keresztül született" - tette hozzá Szigeti Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×