eur:
390.72
usd:
366.32
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ellátás nélkül maradnak a legsúlyosabb betegek?

Azonnali megbeszélést kezdeményeznek az egészségügyi miniszterrel a négy orvosképző egyetem vezetői, mert a szövődményes, súlyos betegek ellátását nem finanszírozza az aláírt szerződések alapján az Országos Egészségbiztosítási Pénztár - jelentette be az Egyetemi Klinikák Szövetségének nevében a Semmelweis Egyetem rektora.

Tulassay Tivadar elmondta: ha nem írták volna alá a szerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral, akkor a jelenleginél is sokkal szerényebb lett volna a finanszírozási hátterük.

A Semmelweis Egyetem rektora szerint torz a területi ellátás, teljesíthetetlen ellátási kötelezettségeik vannak, például húsz szájsebészeti ágyra négymillió ember jut.

"Végig sem tudom gondolni, hogy ez hogyan oldható meg" - fakadt ki a Semmelweis Egyetem rektora.

Büntet a rendszer?

Tulassay Tivadar hangsúlyozta: az Egyetemi Klinikák Szövetségének az a véleménye, hogy ez a rendszer bünteti a progresszív betegellátásban résztvevőket.

Az egyetemek betegellátó tevékenységétől majdnem tízmilliárd forintot vonnak el, ez a nagyságrendű forráskivonás már a betegellátás rovására megy majd. Elvonták azt a progresszív díjat, amely jól-rosszul, de mégiscsak a rendszerben volt. Ez az egyetemen egymilliárd forint önmagában - tette hozzá.

Tulassay Tivadar kijelentette: ha ez így marad, akkor nem tudnak majd speciális feladatokat, a saját területükön kívülről érkező szövődményes, súlyos betegeket ellátni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×