eur:
388.51
usd:
360.6
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bencsik: a Fidesz kössön új alkut a multinacionális tőkével

Nem a közszolgáltatások jelentik a nagy terhet, hanem az államadósság - jelentette ki a Fidesz alelnöke a párt Jövőnk vitasorozatának közszolgáltatásokról szóló konferenciáján.

Nem a közszolgáltatások jelentik a magyar költségvetés legnagyobb terhét, hanem a kormány hazugságai miatt korábban felvett hitelek, amelyeknek egy évben csak a kamata 1.200 milliárd forint - mondta Pokorni Zoltán.

Hozzátette: ehhez képest a kormány 40 milliárd forintot, azaz 12 napi kamatterhet akar kivonni az egészségügyből, és ugyanennyit az oktatásból.

Fenn lehetne tartani annyi iskolát és óvodát, amennyi ma van Magyarországon, ha olcsóbban finanszírozható lenne az államadósság és növekedne a gazdaság. Ha a kormány nem hazudik, és nem vesz fel ennyi hitelt, akkor évente fel lehetne építeni a négyes metrót - mondta a politikus.

Pokorni Zoltán arról is beszélt, hogy a kormány visszafordíthatatlan károkat okoz a kistelepülési iskolák és óvodák bezárásával, hiszen ha nincs óvoda és iskola, akkor elmennek a fiatalok, és 15-20 év múlva ki lehet tenni a szociális gondozó táblát a helységnév alá.

Navracsics Tibor parlamenti frakcióvezető arról beszélt: csak úgy jutnak előrébb, ha szót tudnak érteni olyan emberekkel, akikkel világnézeti vagy akár erkölcsi kérdésekben sem mindenben értenek egyet és nem feltétlenül szimpatizálnak a Fidesszel.

A közszolgáltatások a harmadik témája a Fidesz vitasorozatának, amelyre Navracsics Tibor még a Fidesz novemberi kongresszusán tett javaslatot.

Elsőként januárban az igazságosság témáját járták körül, februárban az életminőség kérdését, ezután márciusban a közszolgáltatások és az állam feladata volt a téma, áprilisban a versenyképességgel foglalkoznak majd, a megtárgyalt kérdésekről pedig a májusi Fidesz-kongresszusra vitairatot is készítenek.

A konferencián Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: új alkut kell kötni a multinacionális tőkével és a magánkézben lévő szolgáltatókkal, és hatékonnyá kell tenni az állami szerepvállalást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×