eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma

Svábhegyi gyermekkórház: ingatlanspekuláció vagy olcsóbb működés?

Ingatlanspekulációtól tart, ezért változtatási tilalmat javasol a Svábhegyi Országos Gyermekszanatórium területére Pokorni Zoltán, a XII. kerületi önkormányzat fideszes polgármestere. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára szerint egyszerűen az olcsóbb működésről van szó. Horváth Ágnes az InfoRádióban azt mondta, hogy szeretnék megőrizni az intézet jól dolgozó orvoscsapatát, "de nem feltétlenül abban az épületben, ahol eddig".

Változtatási tilalmat javasol a Svábhegyi Országos Gyermekszanatórium területére a XII. kerületi önkormányzat fideszes polgármestere. Pokorni Zoltán az intézmény tervezett bezárása ellen tartott demonstráción beszélt erről.

Az ellenzéki politikus azt mondta: azt szeretné, hogy az ingatlanbefektetők ne szerezhessék meg a kórház épületét és a környező parkokat. Pokorni Zoltán közölte: az önkormányzat február 8-án szavaz a javaslatról.

"Telekárat néznek"

A kerület fideszes polgármestere hangsúlyozta: semmilyen szakmai, józan, racionális érv nem szól a bezárás mellett, az intézménynek nincs adóssága, nincs rossz állapotban, jó színvonalon működik. Felidézte, hogy decemberben még a szakminiszter is ennek az intézménynek a fontosságáról beszélt.

"Mi állhat itt a háttérben? Akik itt vagyunk, attól tartunk, hogy a kormány tagjai, az egészségügyi tárca vezetői telekárat, ingatlanértéket néznek, (...) hiszen ez Budapest, sőt talán az ország egyik legszebb és ilyen értelemben legértékesebb vidéke" - mondta Pokorni Zoltán.

Az intézmény dolgozói, a gyerekek és a szülők február 1-én délután öt órakor fáklyás élőlánccal tiltakoznak a bezárás ellen a szanatóriumnál.Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára visszautasítja a XII. kerület polgármesterének vádjait.

Horváth Ágnes az InfoRádióban hangsúlyozta: "az átalakításban fontos az, hogy minden kórházban dolgoznak nagyon jó csapatok. Svábhegyen is vannak ilyenek, az ő munkájukat meg kívánjuk őrizni, de nem feltétlenül abban az épületben, ahol eddig".

Az államtitkár hozzátette: "nagyon határozottan" úgy gondolja, hogy 2007-ben a különböző tüdőbetegségeket már nem jó levegővel gyógyítjuk.

"Nem kényszerítünk egyetlenegy beteget sem arra, hogy kizárólag a jó levegőre legyen bízva a gyógyulása" - fogalmazott Horváth Ágnes.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára szerint nagyon jó, korszerű gyógyszerek állnak rendelkezésre. Valamennyi betegnél olyan állapotot kell gyógyszerekkel elérni, hogy otthon tudja folytatni a megszokott életét.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×