eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Önök törték - kiállítás az MTV-nél szétvert rendőrségi felszerelésekből

Kiállítás nyílt a Rendőrség-történeti Múzeumában a szeptemberi, októberi utcai tüntetések során megrongálódott rendőrségi felszerelésekből.

A kiállítás szervező Független Rendőr Szakszervezet főtitkára a megnyitón úgy fogalmazott: a Pajzs mögött 2006. szeptember 18. - október 23. című kiállítással az a céljuk, hogy megmutassák a közvéleménynek, miként élték át az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök az őszi tüntetéseket, és bemutassák, amikor a tömeg rájuk támadt.

Pongó Géza kijelentette: a rendőrök a jogállamiság letéteményesei, és esküjükhöz híven életük kockáztatásával teljesítették szolgálatukat.

Megjegyezte: észleltek hibákat, ezért kérték a felettes szerveket, vizsgálják ki azokat, hogy abból levonhassák a megfelelő következtetéseket.

Dobozi József dandártábornok azt mondta: szeptember 18-án történelmi és tragikus esemény történt, ilyen támadás 50 éve nem érte a rendőrséget.

A rendőrségi biztonsági szolgálat parancsnoka hozzátette: a magyar rendőrség soha nem volt ilyen egységes. A rendőrök testi épségének védelmére már megrendelték a szükséges mennyiségű és minőségű védőfelszereléseket.

A keddtől január 10-ig látható kiállításon fotókat és videofelvételeket mutatnak be az utcai harcokról, ezek egy részét különböző újságoktól kapták a szervezők. Emellett azokból a rendőrségi védőfelszerelésekből is válogattak a kiállítás rendezői, amelyek a harcok során megsérültek, így bemutatnak például behorpadt védősisakokat, összetört pajzsokat is.

A megnyitó napján az MTV székházánál kiégett, illetve összetört két rendőrautó roncsát is bemutatták a Mosonyi utcai múzeumnál, illetve olyan eszközöket is láthatnak az érdeklődők, amelyekkel a tüntető tömeg a rendőrökre támadt.

Az MTV-székház ostroma során 216 rendőr szenvedett különböző fokú fizikai sérülést. A kiállítás megnyitóján segélyeket adtak át azoknak a rendőröknek, akik azon az éjszakán megsérültek.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×