eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Még nagyobb áremelések, még erősebb tiltakozások 2007-ben

A Morgan Stanley londoni elemzője szerint a kormánynak jövőre még a szeptemberinél is nagyobb nyomásgyakorlással kell szembenéznie, miután januárban ismét jelentősen emelkednek a hatósági árak, a közszféra bérei viszont nem változnak. Lapszemle.

A Magyar Nemzetben olvasható, hogy a koalíciós pártok önkormányzati választási veresége után a bukott politikusok segítségére siethet a központi költségvetés. A kormány kedden rendelkezett arról, hogy több volt polgármester kortól és a hivatali ciklusok számától függően közszolgálati járadékot kaphat.

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül, hogy a Nemzetközi Valutaalap álláspontja szerint visszakozhatnak azok az országok, amelyek az elmúlt években egykulcsos adórendszert vezettek be. A most közzétett elemzés szerint az adóbevételek Szlovákiában, Romániában és több más, a lineáris adóztatásra áttért közép- és kelet-európai országban is csökkentek, miközben az adórendszer nem mindenhol vált átláthatóbbá.

A Napi Gazdaság interjút közöl Parargh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, aki elmondta, hogy a megszorító intézkedések hatására a cégek egy része elbocsátja, és a továbbiakban feketén foglalkoztatja az alkalmazottakat. Parragh László több forrásból úgy értesült, hogy a vállalkozások fenyegetést kaptak: ha bejelentik, hogy a duplájára emelt járulékot nem tudják kifizetni, kellemetlen helyzetbe kerülhetnek az adóvizsgálatnál.

A Népszabadság arról ír, hogy a békés politikai tiltakozás az Egyesült Államokban is alkotmányos jog. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a washingtoni Fehér Házzal szemben lévő Lafayette téren negyedszázada tart a háborúellenes demonstráció. Vannak olyanok is, akik a Békepark 1981-es megnyitása óta gyakorlatilag ott élnek.

Az Index adja hírül, hogy csütörtöktől szabadon letölthető az Internet Explorer 7, ám egyelőre csak azok tudják megszerezni a böngésző program legújabb verzióját, akik kifejezetten érdeklődnek a termék iránt, mivel a telepítőt külön kell letölteni és elindítani. Novembertől azonban az Explorer 7 bekerül a Microsoft automatikus frissítései közé.

A Portfolio.hu írja, hogy 2007 elején, miután újabb jelentős hatósági áremelések következnek be, illetve a közszféra bérbefagyasztása miatti tiltakozások felerősödhetnek, a néhány héttel ezelőttinél is nagyobb nyomásgyakorlással kell szembenéznie a magyar kormánynak - ezt jósolja a Morgan Stanley londoni piaci elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×