eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kossuth tér: délben üt az óra

Péntek délig kell a Kossuth téri tüntetőknek eldönteniük, hogy önként távoznak-e vagy sem a Parlament elől. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a rendőrség fölkészült arra, hogy ha szükséges, kiürítse a teret.

Garamvölgyi László közölte: a rendőrség azt javasolta a tüntetőknek, hogy csökkentett területen és létszámmal tartózkodhatnak a Kossuth téren október 23-án az állami ünnepség idején. A sátrakat ugyanakkor mindenképpen el kell távolítani, mert nem lehet éghető anyag a téren.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: a megállapodásra péntek délig van haladék, illetve gondolkodási idő. Ekkorra a rendőrségnek át kell vennie a területet. A csütörtöki tárgyalások nem vezettek eredményre.

Ha a tüntetők nem fogadják el a rendőrség ajánlatát, akkor az országos rendőr-főkapitány eldönti, mi a teendő.

A rendőrök négy jogszabály alapján kiüríthetik a teret - emlékeztetett Garamvölgyi László.

A tüntetők felkészültek

A Kossuth téri tüntetők felkészültek az esetleges rendőri beavatkozásra - jelentette ki a kormány leváltását követelők politikai ügyvivője.

Takács András hozzátette: a rendőrséggel folytatott csütörtöki eredménytelen egyeztetés során "megtették azt a gesztust, amit megtehettek".

A szónok elmondta: október 23-ig mindenáron kitartanak a Kossuth téren. Takács András szerint akár arra is fel kell készülni, hogy a rendőrség erőszakkal próbálja őket a helyszínről elzavarni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×