eur:
389.14
usd:
362.2
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Dávid Ibolya: menthetetlenek Lamperth Mónika szavai

Az MDF elnöke szerint demokráciában egy miniszter részéről elfogadhatatlan, amit Lamperth Mónika mondott. Dávid Ibolya menthetetlennek nevezte az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szavait.

Dávid Ibolya a közszolgálati televízióban azt mondta: az önkormányzati és területfejlesztési miniszter kiszivárgott mondatainak tartalma az, hogy helyzetbe akarja hozni a szocialistákat a Fidesszel szemben.

"Menthetetlen mondatok ezek. Ha igazat kell mondani, ahogy a miniszterelnök meghirdette, akkor az legyen törvényes, amely a demokráciát szolgálja, ne pedig ilyenféle mutyizás, hogy a pénzelosztás súlypontját át lehet tenni oda, ahol a szocialistáknak nagyobb befolyása van" - jelentette ki Dávid Ibolya.

Arra a kérdésre, milyen lehetőséget lát a szocialistákkal való együttműködésre, a legkisebb ellenzéki párt elnöke azt válaszolta: politikus addig maradjon a székében, amíg reményt lát arra, hogy a parlament falain belül a parlamenti pártok együtt tudnak működni, ez a dolguk, a magyar alkotmány pedig különösen ezt üzeni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×