eur:
388.97
usd:
363.35
bux:
68165.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét Demokratikus Chartát szervezne az MSZP?

Szekeres Imre, a szocialista párt elnökhelyettese szerint a szocialistáknak is erőt kell mutatniuk, ezért a jövőben afféle Demokratikus Charta-szerű mozgalmat kellene indítani.

Jánosi György szerint a széles körű kormány a széles körű kormányfői legitimáció érdekében célszerűbb lett volna előbb egy kongresszuson bizalmi szavazást tartani. Mindenesetre az MSZP volt választmányi elnöke immár múlt időben fogalmazott, míg hétfőn még rendkívüli kongresszus összehívását szorgalmazta.

Magukat is hibáztatják

A Népszabadság írása szerint különös érdeklődés kísérte az Egert nyolc év után elveszítő Nagy Imre fölszólalását, aki hétfőn még "az országos tendenciákat" hibáztatta, kedden viszont arról beszélt: bár a kabinet intézkedései is hozzájárultak ehhez az eredménytelenséghez, ő is követett el hibákat.

Erre rímelt több városi és megyei közgyűlési vezető is, mondván: azok a választási eredmények jöttek be, amelyeket a közvetlenül a Gyurcsány-csomag nyilvánosságra hozatala után készült felmérések jeleztek.

Ezekből világosan kiderült, hogy az emberek a "csomag" súlyát érzik, a változások okát és értelmét azonban nem látják tisztán, a megértéshez pedig sem helyből, sem pedig "fentről" nem kaptak muníciót. Idetartozik, hogy Gyurcsány Ferenc leszögezte: nem engedi el azok kezét, akik érdemtelenül veszítettek pozíciót a választásokon.

Társadalmi párbeszédet sürgettek

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter azt hangsúlyozta: a vátozás jó, de a jövőben a lehető legszélesebb rétegeket megszólító társadalmi párbeszédre van szükség. A képviselők újra kérték Gyurcsány Ferencet, hogy a frakciót jobban vonja be a döntéshozatalba.

A sokak által Kiss Péter köréhez tartozónak tartott Juhász Gábor odáig ment: barátokat be lehet emelni ugyan a kabinetbe, de kormánytagként ők már nem barátok, hanem politikusok, tehát politikai felelősséggel bírnak.

A miniszterelnök erre válaszolva kifejtette, hogy a kabinet összeállításának joga a kormányfőé, de ő nem a barátait "szedte össze", hanem jó szakembereket keresett - így választotta ki például Petrétei Józsefet.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×