INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A reklám jól jön, de nem lesz Stephen Colbert híd Budapesten

Infostart / InfoRádió
Stephen Colbertről biztosan nem fogják elnevezni az M0-ás körgyűrű északi hídját, még akkor sem, ha a szavazás első fordulójában a szavazatok több mint felét kapta meg az amerikai humorista, és a második fordulóban is már több mint 77 ezer vokssal vezet a második helyen álló Szent Korona híd elnevezés előtt - mondta az InfoRádiónak Merényi Miklós, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kommunikációs igazgatója.

A www.m0hid.gov.hu internetes oldalon augusztus 21-ig lehetett nevet javasolni az új északi hídnak, az augusztus 22-én kezdődött második fordulóban pedig az első huszonötre lehet ismét voksolni.

Bár a szavazatok pontos száma nem igazán mérvadó, hiszen - mint Merényi Miklós is bevallotta - már korábban is meghackelték a szavazást, az arányok azért mégis sokatmondók: Stephen Colbert amerikai humorista a voksolás első fordulóját a szavazatok 53 százalékával nyerte, a második fordulóban pedig jelenleg a voksok 80 százalékát mondhatja magáénak.

Amerikai ingyen reklám Magyarországnak

A szaktárca kommunikációs igazgatója ennek ellenére kizártnak tartja, hogy Stephen Colbertről neveznék el a hidat, de - mint mondta - az amerikai humorista kampányával jó ingyen reklámot biztosít Magyarországnak.

A Comedy Central tévécsatornán futó műsorában ugyanis már háromszor is beszélt a szavazásról: először arra kérte nézőit, hogy Chuck Norris helyett (aki egy ideig vezette a szavazást) inkább rá voksoljanak.

Másodszorra Zrínyi Miklós "legyőzéséhez" kérte a nézők segítségét, a harmadik adásban pedig elmesélte, ki is az a Zrínyi Miklós, beszélt Magyarországról, a Rubik-kockáról és a mangalicáról is - összegezte Merényi Miklós.

Stephen Colbertnek a reklám ellenére sincs azonban esélye, mint ahogy a harmadik helyen álló Jon Stewart amerikai humoristának, és a Magyarországot a nemzetközi hírekbe repítő Chuck Norrisnak sem, aki a negyedik helyen áll.

A követelmények

Mindenekelőtt azért esélytelenek, mert még élnek, de ha ez nem volna kizáró ok, akkor is ott van az az apró tény, hogy egyikük sem magyar történelmi személyiség, a hídhoz közel eső földrajzi hely, vagy régi történelmi település. Hagyományosan ezek jöhetnek ugyanis szóba az elnevezéskor - derült ki Merényi Miklós szavaiból.

A minisztérium mindenesetre megpróbálja kihasználni az M0-ás híd elnevezését övező jelentős amerikai figyelmet, és turisztikai információkat is feltesznek a szavazás internetes oldalára.


A címlapról ajánljuk