eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

MDF: "Nem minden tojás egyforma"

Az önkormányzati választások előtt plakátkampányt indított az MDF. A párt hivatalos főpolgármester-jelöltje Katona Kálmán, aki várhatóan jövő héten adja le ajánlószelvényeit.

Az MDF a "Nem minden tojás egyforma" szlogennel próbálja meg felhívni a fővárosi választók figyelmét arra, hogy "van a magyar politikai rendszerben egy párt, amely szavahihetőségét nem vesztette el" - mondta Makay Zsolt kampányfőnök.

A plakáton látható foltos fürjtojások között egy fehér tojás szimbolizálja az MDF tisztaságát és hiteles politikáját - tette hozzá Maky Zsolt. A plakáton szerepel a "Megígértük, betartottuk, új jobboldalt építünk" felirat is.

Katona Kálmán, aki főpolgármester-jelölti ajánlószelvényeit a jövő hét elején adja le elmondta: a bevezető két hét után a területeken folytatják a kampányt. Emellett mindenhol megjelenik majd üzenetként a zöldebb, élhetőbb környezet megteremtése és a korrupcióellenesség.

Kevesebb mint 30 millió forintba kerül

Az MDF szerint a kéthetes plakátkampány költsége nem éri el a 10 millió forintot, a teljes önkormányzati kampány során a plakátok előállításának és a felületek bérlésének költsége összesen mintegy 30 millió forintot tesz majd ki.

Az ellenzéki párt jelöltjeinek több mint 80 százaléka már összegyűjtötte a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt. A politikusok többsége önállóan indul, a baloldallal nincs közös jelöltje a pártnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×