eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Már fogyasztható a víz a Balatonnál

Ismét fogyasztható a vezetékes víz Tihanyban, Aszófőn és Balatonfüred nyugati részén. A három Veszprém megyei településen vasárnap délelőtt 11 órakor oldották fel a korábban az ivóvízbázis kismértékű szennyeződése miatt bevezetett korlátozást.

Balatonfüred tisztiorvosa az InfoRádióban elmondta: a szolgáltató megfelelően átmosta és fertőtlenítette a rendszert, és a vizsgálatok alapján már nincs szennyezőanyag a vízben.

Gulyásné Harcos Veronika közölte, hogy a vizsgálat még tart, de az eddigi adatok alapján a nagymennyiségű csapadék mosta be a szennyeződést a vízbázisba.

A tisztiorvos hozzátette: továbbra sem jelezték a háziorvosok, hogy bárki is megbetegedett volna a szennyezett víz miatt.

Arról is beszélt, hogy eddig szinte nem is klórozták a vizet, és most is csak a megengedett határértéken belül tartalmaz a karsztvíz klórt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×