eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Pető: nincs kiforrott terv a közmédiumok összevonására

Bár minden politikai oldalon szóba került már, hogy nincs szükség ennyi közmédiumra, kiforrott elképzelés nincs az összevonásukra - mondta az InfoRádiónak Pető Iván. Az SZDSZ szakpolitikusa szerint a közszolgálati intézmények helyzetének rendezését a digitális televíziózással összhangban kell megoldani.

Kiforrott formában nincs olyan elképzelés, hogy a Duna Tv-t és a Magyar Televíziót összevonnák a Duna televízió bázisán - jelentette ki az InfoRádiónak a szabad demokraták ügyvivője. Pető Iván azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy ismét fölröppent a hír, miszerint a két köztévét egybeolvasztanák, sőt a Magyar Rádió is a közös vezetés alá kerülne.

A több milliárd forintos tartozását fizetni nem tudó MTV ügyének rendezése nem választható külön a közszolgálati média-rendszer megújításától - hangsúlyozta a liberális politikus. Pető Iván szerint az alkalmi megoldások csak elhárítják, de nem oldják meg a gondokat.

Az az elképzelés, hogy a jelenlegi sugárzási technológia mellett nincs szükség Magyarországon sem ennyi közszolgálati csatornára, sem ennyi közszolgálati intézményre, "több mint a levegőben van". Erről szó esett és nem csak egy, hanem minden politikai oldalon - hangsúlyozta Pető Iván.

A politikus szólt arról is, hogy noha az MTV-nek jelentős hiánya van, az adó jóval kevesebb pénzből működik, mint korábban. Elmondta: az Országos Rádió és Televízió Testület szeptemberre készíti el médiatörvény-tervezetét, amely a közmédiumok helyzetéről is szól.

Pető Iván úgy véli: a javaslat valószínűleg figyelmen kívül hagyja az anyagi lehetőségeket. Hozzátette: a rendezést úgy kell végre hajtani, hogy az megfeleljen a digitális televíziózás követelményeinek. A jelenlegi analóg műsorszórás az unió tervei szerint 2012-ben szűnik meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×