INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Fradi-kudarc: nem jön a spanyol befektető

Infostart / InfoRádió
Sikertelenül zárultak a tárgyalások a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a spanyol befektető-jelölt között a Ferencváros labdarúgó-szakosztályának értékesítéséről. A kudarc oka többek között a HI Grupo hiányzó bankgaranciája.

A Népszabadság úgy tudja, hogy kudarcba fulladtak a tárgyalások a Ferencváros labdarúgó-szakosztályának értékesítéséről. Az eredményt - illetve az eredménytelenséget - kedden hirdeti ki a két fél, az eladó állami Kincstári Vagyoni Igazgatóság, illetve a máig titokba burkolózó spanyol befektető képviselője, a HI Grupo. A hányatott sorsú fővárosi csapat ügyeletes megmentőjével a keddi napban megjelölt határidőig számos vitás pont maradt kérdéses. Állítólag nem volt rendben a spanyolok bankgaranciája, a vevőjelölt viszont a vagyonkezelési jog helyett tulajdonjogot kért. Korábbi információk szerint a titokzatos kérő az első körben hatmilliárd forintot fizetett volna a csapatért és a pálya összesen nyolchektáros területéért.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a magyarok fogyasztják a legtöbb alkoholt az Európai Unióban. Nagyjából hasonló mértékben kedveljük a sört, a bort és a röviditalokat, de ritkábban vezetünk ittasan, mint a görögök vagy az olaszok - derül ki egy nemrég nyilvánosságra hozott nemzetközi felmérésből. Haraszti László pszichiáter szerint többek között a liberális alkoholpolitika, a szeszes italokhoz való könnyű hozzáférés, és a magyar piacon nagy népszerűségnek örvendő "pancsolt" borok okolhatóak a magas alkoholfogyasztási arányért.

A Világgazdaság azt írja, hogy kedden ismerteti az MSZP-frakció az egészségügy átalakítását célzó tervekről kialakított véleményét, amely sok tekintetben eltér a Zöld könyv nevet viselő minisztériumi elképzeléshalmaztól. Egyebek között a vizitdíj bevezetéséről is véleményt mondanak. A díjjal a könyvet összeállítók a 60-80 milliárd forintra becsült hálapénzt szeretnék kiváltani. A Világgazdaság úgy értesült, hogy az MSZP frakciója hosszas szakértői viták után abban egyezett meg: minden egészségügyi ellátásról állítson ki számlát a szolgáltató háziorvos, a szakrendelő vagy a kórház. Ezen ellenőrizheti a beteg, hogy milyen beavatkozásokat végeztek el rajta, s azoknak mekkora a költsége.

Az Index közlése szerint lassan 18.000 szócikknél tart a világ legnagyobb enciklopédiájának paródiája, és Unciklopédia néven már magyar nyelvű mutációja is van. Az eredeti, másfél évvel ezelőtt indult Uncyclopediát már tavaly megszerezte a Wikipedia alapítója, Jimmy Wales. Pedig tudhatta volna, hogy a közösségi humor csak néhol vicces, általában inkább ijesztő - véli az Index.
A címlapról ajánljuk