eur:
392.21
usd:
362.76
bux:
73432.16
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Péntekig megérkeznek az ajánlószelvények

Péntekig kézbesítik a választópolgároknak az értesítést a névjegyzékbe vételről és az ajánlószelvényeket az október 1-jei önkormányzati választásra.

A településenként eltérő számú ajánlószelvényekkel a választók az önkormányzati képviselőjelöltekre, Budapesten főpolgármester-jelöltekre, illetve polgármester-jelöltekre és a megyei közgyűlés tagjaira adhatnak ajánlást.

A települési jegyző a lakosságszám arányában határozza meg, hány ajánlószelvényt kell összegyűjteniük a jelölteknek. A jelöltállítás határideje szeptember 8-án jár le.

Az önkormányzati és a települési kisebbségi önkormányzati képviselők választását ugyan egy időpontban tartják, de külön választásnak minősülnek, ezért két szavazókört is fel kell keresniük azoknak, akik mindkét voksoláson részt kívánnak venni.

Az önkormányzati választáson több mint 8 millió választópolgár adhatja le voksát, és 3163 településen mintegy 26 ezer képviselői hely sorsáról dönthet.

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője szerint eddig hét jelölő szervezetet vettek nyilvántartásba az önkormányzati választásokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×