eur:
392.8
usd:
363.14
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Orbán: az MSZP baloldali utat ígért, de jobboldali irányt vett

"Politikai hazugságra" nem lehet kormányzást építeni, mert az aláássa az ország jövőjét, árt a gazdaságnak és tönkreteszi a demokratikus alapokat - mondta a Fidesz elnöke Tusnádfürdőn, bírálva a magyar kormány nemzetpolitikáját is.

A XVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hagyományos záró programja keretében a politikus élesen bírálta az MSZP-t, "politikai hazugságaiért".

A Fidesz elnöke úgy vélekedett, hogy különbséget kell tenni a "kommunikációs túlzás" és a "politikai hazugság" között.

A túlzás eszközével a rendszerváltozás után általában minden politikus élni próbált, ebben az is közrejátszott, hogy a politika kénytelen volt alkalmazkodni a média világához. Az azonban megengedhetetlen, hogy egy politikai erő a választások előtt baloldali utat jelöl meg, majd a választások után jobboldali irányt vesz - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke úgy vélte: ez a fajta hazugság aláássa az ország jövőjét, nagy kárt okoz gazdaságban, hiszen a befektetők egy idő után elveszítik bizalmukat.

A másik súlyos következmény az előadó szerint az, hogy az ilyen magatartás tönkreteszi a demokratikus alapokat, hiszen a választás nem más, mint szerződés az adott párt és a választók között arról, mit ígér a politika a szavazatokért cserében.

Ha ezt a "szerződést" az egyik fél megszegi, akkor a demokrácia alapelvét sérti meg. Ez korlátozza a választópolgár tájékozódáshoz való jogát, ezáltal pedig megfosztja az embereket a választás szabadságától - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Orbán szerint a megoldást azt jelenti, hogy vissza kell térni a gyökerekhez, a rendszerváltozás eredeti szándékához, vagyis a politikai hazugság felszámolásához.

A Fidesz elnöke a kormány nemzetpolitikáját is bírálta, elsősorban azért, mert felszámolta annak legfőbb intézményeit.

A Fidesz ezzel a politikával állítja szembe saját irányvonalát, a nemzeti összefogás politikáját - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke által elmondottakhoz hasonló szellemű kiáltványt adott ki a párt több vezetője, köztük Orbán Viktor. Részleteket itt olvashat!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×