eur:
392.91
usd:
363.01
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"A kormány hitelességi problémával küszködik"

Szeptemberre világossá válik a megszorítások tartama és a miértje is - mondta a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. A közigazgatási leépítések során a minisztériumokban dolgozók negyedét, mintegy kétezer embert bocsátanak el.

Szilvásy György elmondta: a minisztériumokban eddig nyolcezren dolgoztak, a leépítések után mintegy hatezren maradnak.

A vezetők az átszervezett intézmények feladatának és struktúrájának meghatározása után döntöttek arról, mekkora létszámú apparátusra van szükség - tette hozzá. A leépítéseket szeptemberre fejezik be.

Szilvásy György szólt arról is, hogy nagyobb állami felelősségvállalás - a többi között kedvezményes hitellehetőség - illeti a közigazgatásból elbocsátott dolgozókat, a tömeges létszámleépítés miatt.

Minden kiderül

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter közölte: a megszorítások tartama a konvergencia programból derül majd ki, amelyet augusztus végéig kell benyújtania a kormánynak az Európai Unióhoz.

A miértre a reformprogram, az Új Magyarország program ad választ; ez szeptemberben válik teljessé - tette hozzá a politikus.

Szilvásy György szerint az egyensúlyteremtésre azért van szükség, hogy a fejlesztési programot megvalósíthassa az ország.

A Miniszterelnöki Hivatal vezetője hozzáfűzte: a reformok révén elérhető, hogy választási években se szaladjon el a hiány, mert kiszámíthatóvá válik a gazdaságpolitika és a költségvetési tervezés.

Szilvásy György elismerte, hogy a kormány hitelességi problémával küszköd, ugyanakkor hangsúlyozta: komolyan veszik a problémák megoldását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×