eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A legjobban fizető diákmunkák

Egy nyár alatt akár 180-200 ezer forintot is megkereshetnek a főiskolások és az egyetemisták, ha végigdolgozzák a szünidőt. A szaktudást igénylő munkák órabére ugyanis a 800 forintot is elérheti. Az átlagos bér azonban ennél jóval alacsonyabb.

Az átlagos órabér 450 forint - mondta az InfoRádióban a Fürge Diák Iskolaszövetkezet területi képviselője.

A legkevesebbet az árufeltöltésért, csomagolásért, címkézésért fizetnek a cégek, de nem számíthat túl magas fizetésre az sem, aki egy étteremben végez kisegítő munkát.

Ezek ugyanis könnyen betanulhatók, nem igényelnek túl nagy fizikai megterhelést, és akár a 18 év alattiak is elvégezhetik - közölte G. Bodnár Csilla.

Ha a tevékenység azonban számítógépes ismeretet vagy nyelvtudást igényel, akkor a diákok akár 800 forintot is megkereshetnek óránként. Ennyit kaphat például egy adatrögzítő.

A diákmunka díját lényegesen kevesebb járulék terheli, mint a felnőtt munkavállalók keresetét. Ha egy főiskolás vagy egyetemista például a minimálbérnek megfelelő összeget, azaz 62 ezer 500 forintot keres, abból mindössze 250 forintot vonnak le. A minimálbér feletti kereset után természetesen kell adót fizetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×