eur:
394.44
usd:
364.04
bux:
73649.92
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Tarlós: "nem biztos, hogy Aba Botondot kell kirúgni"

A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint Demszky Gábor elkésett a nagykörúti villamosok vizsgálatának elrendelésével. Tarlós István hozzátette: a BKV-t át kell alakítani.

A Fidesz és szövetségeseinek főpolgármester-jelöltje az InfoRádióban kijelentette: a BKV elkezdte tudományos alapon elmagyarázni, miért a fejlődés szükségszerű velejárója, hogy ráz a trolibusz, kigyulladnak az autóbuszok, és leszakadnak a villamos-felsővezetékek.

"A Margit-hídi oszlopok kidőlése azt mutatja, hogy a városházán nem koncepciók, hanem akciók vannak. Az a cél, hogy a hosszú villamosok szeptemberre közlekedjenek, ugyanakkor még a régieknek is menniük kell, a műszaki feltételek viszont nem kedvezőek mindkettő számára" - tette hozzá Tarlós István.

Akkor kellett volna csak elindítani az új villamosokat, amikor a régieknek már nem kell járniuk - vélekedett a politikus.

Rosszabb, mint az ötvenes évek

Tarlós István szerint lassan rosszabb állapotok lesznek a budapesti tömegközlekedésben, mint az ötvenes években.

A főpolgármester-jelölt közölte: Demszky Gábornak ez annyiban hibája, hogy a főváros részvénytársaságáról van szó; a most elrendelt vizsgálat pedig arra emlékezteti Tarlós Istvánt, amikor a főpolgármester dudálással tüntetett a kátyúk ellen.

"Nehéz megvédeni Aba Botondot"

A III. kerületi polgármester a BKV vezetőjéről, Aba Botondról azt mondta: nagyon nehéz megvédeni egy olyan vezetőt, aki hosszú ideje irányít ilyen "eredményeket" elérő vállalatot.

"A BKV fővároshoz való kötődése túl erős ahhoz, hogy ki lehessen mondani: Aba Botondot ki kell rúgni. Nem biztos, hogy Aba Botondot kell kirúgni, de nem biztos, hogy meg kell tartani" - jelentette ki a politikus.

Tarlós István leszögezte: a BKV szervezetét viszont biztosan át kell alakítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×