eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A száguldó aszfaltozógép és a cigarettázó munkás

Miért cigarettáznak gyakran az útépítő munkások a lapátra támaszkodva? Miért dobálják meg őket tojással? És milyen sebességgel száguld az aszfaltozógép? Most választ kap a kérdésekre.

Az útfelújítás négyzetméterára jelenleg 6-8 ezer forint, de teljes szerkezetcsere esetén az ár akár a 12 ezer forintot is elérheti - mondta az InfoRádióban a fővárosi útfelújítások csaknem 60 százalékát végző Strabag Rt. területi igazgatója.

A napokban nagy vitát váltott ki, hogy az útépítők éjszaka dolgoztak a Szentendrei úton. Többen kihívták a rendőröket, de akadt olyan lakó is, aki tojással dobálta meg a munkásokat.

Ez utóbbi szerencsére nem gyakori - mondta Szeloczey Edgár. A rendőrök pedig nem tudtak mást tenni, mint ellenőrizni az útépítők engedélyeit, amelyekkel minden rendben volt.

De miért is dolgoznak éjszaka a munkások? Azért, mert míg nappal egy aszfaltozógép percenként legfeljebb 2-3 métert halad, addig éjszaka akár 8-10 métert is le tud burkolni ennyi idő alatt.

Persze, sokan azt mondják erre, hogy a munkások nappal csak "lógnak". Ahelyett, hogy dolgoznának, a lapátjukra támaszkodva cigarettáznak.

Szeloczey Edgár szerint alkalmazottai akkor ácsorognak az út szélén, amikor óránkénti 10 perces pihenőidejüket töltik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×