eur:
394.89
usd:
370.61
bux:
65271.55
2024. április 19. péntek Emma

Az MSZP törzsszavazói is elpártolnak

A Gallup kutatóintézet június második felében végzett felmérése szerint az MSZP támogatottsága 8 százalékponttal csökkent a parlamenti választások óta, míg a Fideszé 6-tal emelkedett.

A szavazásra jogosult állampolgárok körében egyaránt nőtt a bizonytalanok aránya, és azoké, akik nem mennének el szavazni, ha most lennének a választások.

A Gallup felméréséből kiderül: ha most tartanák a parlamenti választásokat, akkor a választók 38 százaléka a Fideszre, 27 százaléka pedig az MSZP-re szavazna. Az MDF és az SZDSZ a voksok 3-3 százalékát kapná.

A szocialista párt támogatottsága a legnagyobb mértékben - a korábbi kutatások szerint a párt biztos bázisát adó - nyugdíjasok körében esett vissza a megszorító intézkedések bejelentése után, de csökkent a vidéki nagyvárosokban és a diplomával rendelkezők körében is.

A Fidesz elsősorban a fővárosban és a megyei jogú városokban nyert újabb támogatókat. Az alacsonyabb jövedelműek mindkét szavazóbázisban elbizonytalanodtak: közülük az MSZP-re és a Fideszre is jóval kevesebben adnák voksukat most, mint két hónappal ezelőtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×