eur:
395.17
usd:
365.07
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

"Egy normálisan működő demokráciában van ilyen"

Az ellenzéki pártok szerint a köztársasági elnök és a kormánypártok presztízsharcává vált a legfőbb ügyész választása. Az államfői hivatal szerint viszont egy normálisan működő demokráciában előfordulhat, hogy a parlament nem szavazza meg az elnök jelöltjét.

Az Országgyűlés hétfőn nem szavazta meg Horányi Miklós, Sólyom László jelöltjének legfőbb ügyészi kinevezését.

A köztársasági elnök már keresi is az új jelöltjét - mondta az InfoRádióban a hivatal stratégiai és elemző főosztályának vezetője.

Kumin Ferenc szerint egy demokráciában elfogadható, ha az alkotmányos intézmények képviselői ellentétes állásponton vannak.

Hozzátette: az emberek demokráciába vetett bizalmát is erősíti, ha azt látják, hogy egy fontos kérdésben nem előre eltervezett forgatókönyv szerint születnek a döntések, hanem valódi vitákkal.
Sólyom László, jelöltjének elutasítása után sem érzi, hogy változtatnia kellene elvein, így az új jelöltről sem egyeztet előzetesen a pártokkal. Döntését csak az befolyásolja, hogy pártatlan, munkáját a legmagasabb színvonalon elvégezni képes embert találjon a posztra - mondta a főosztályvezető.

Kumin Ferenc arra nem tudott választolni, hogy újabb jelöltjét mikor nevezi meg az államfő.

Ha Sólyom László ezt három héten belül nem teszi meg, akkor már csak ősszel szavazthat az Országgyűlés a jelöltről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor került - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×