eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Kedden felszállhat a fehér füst"

Kedden derülhet ki, hogy Tarlós István III. kerületi független polgármester lesz-e a Fidesz főpolgármester-jelöltje - mondta el a Fidesz-választmány üléséről távozóban Varga Mihály alelnök. A három nagyvárosban tervezett előválasztást nem tartják meg, a listákról pedig jövő héten szombaton döntenek.

"Kedden felszállhat a fehér füst" - mondta a politikus Tarlós István főpolgármester-jelöltségével kapcsolatban. Óbuda független polgármestere korábban jelezte, hogy feltételekkel vállalja el a posztot, és jövő hét elejére tárgyalást kezdeményez Orbán Viktor pártelnökkel az ügyben.

Varga Mihály elmondta: Tarlós Istvánnal szakmai egyeztetés kezdődik arról, hogy milyen várospolitikai elképzeléseket kíván megvalósítani, s ezek hogyan harmonizálnak a Fidesz elképzeléseivel.

Varga Mihály szerint nem merült fel kifogás a jelölt személyével szemben.

Schmitt Pál alelnök, európai parlamenti képviselő az ülésről távozóban azt mondta: ha Orbán Viktor és Tarlós István a keddi tanácskozáson megállapodnak, akkor "Tarlós úr egy nagyszerű jelölt lesz".

Varga Mihály elmondta azt is: a megyei és a fővárosi listákat várhatóan a választmány jövő szombati ülésen véglegesítik és fogadják el.

Arra a kérdésre, hogy megtartják-e az Orbán Viktor által javasolt előválasztásokat Miskolc, Szeged, és Pécs fideszes szervezeteiben, az alelnök azt mondta: tekintettel arra, hogy a köztársasági elnök jelezte, hogy a lehető legkorábbi időpontra kívánja kiírni a választást, az előválasztásokba nem lenne értelme belekezdeni.

Mint mondta, az előválasztáshoz előkampányt is csatlakoztatni akartak, azonban a konzultációk alapján erre már nem lesz idő. Így - "hacsak valami földindulás nem történik" - a három nagyvárosban azok lesznek a polgármester-jelöltek, akiket a helyi szervezet javasol - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×