eur:
393.85
usd:
368.51
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

MSZP: ha nincs közös lista, lesz saját jelölt

Keddig adott határidőt az MSZP fővárosi vezetése az SZDSZ-nek arra, hogy megegyezzenek az önkormányzati választási együttműködésről, ellenkező esetben saját főpolgármester-jelöltet állít - mondta az InfoRádiónak Molnár Gyula budapesti elnök, hozzátéve, hogy a jelölt ő maga lenne.

"Megegyezéspártiak vagyunk, de ez a részünkről zárt csomag, tehát nem lehet bizonyos elemeit elfogadni, bizonyos elemeit nem elfogadni. Amennyiben van megállapodás, akkor van miről beszélni tovább, ha nincs, akkor önálló főpolgármester-jelöltet állítunk, aki egyben a listavezető, ez pedig én vagyok" - fogalmazott az InfoRádiónak Molnár Gyula.

A konfliktust a két párt között az jelenti, hogy az SZDSZ nem szeretne közös listát, az MSZP azonban ragaszkodik hozzá.

Már szocialista körökben is felmerült azonban az a félelem, hogyha külön jelöltet állít az MSZP és az SZDSZ, akkor nevető harmadikként befuthat az ellenzék jelöltje, Tarlós István.

"Nem kizárólag a szocialisták felelőssége, ha valamilyen nem várt esemény történik. Ez közös felelősség, ezért is tárgyalunk, ezért nem teszünk egyoldalú bejelentéseket, ellentétben tárgyalópartnerünkkel" - jegyezte meg Molnár Gyula.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×