eur:
395.66
usd:
372.12
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Mégsem üldözték a légtérsértő kisrepülőt

Engedély nélkül repült be péntek délután a Ferihegyi repülőtér le- és felszálló körzetébe egy kisrepülőgép. A gépet a Rendészeti Biztonsági Szolgálat) légi járőrei a gödöllői reptéren találták meg, a pilóta akkor már nem volt a gépénél.

Both Lajos, a gödöllői repülőtér parancsnoka elmondta: a repülőgép Gödöllőről szállt fel, gyakorló repülést végzett, majd visszatért Gödöllőre.

A hírekkel szemben a pilóta nem menekült el, amikor letette a gépet, elbúcsúztunk tőle, autóba ült és elhajtott. A rendőrségi helikopter nem üldözte a gépet. Tíz perccel később jött, keresték a pilótát, mi pedig mondtuk, hogy már elment - tette hozzá a parancsnok.

Both Lajos közölte: a gépet érvényes szakszolgálati engedéllyel rendelkező, gyakorlott pilóta vezette.

A parancsnok elmondása szerint a gödöllői repülőtér nagyon közel van a Ferihegyi repülőtérhez, ezért előfordulhat, hogy valamelyik repülőgép véletlenül berepül a ferihegyi repülőtéri irányító körzetbe.

Ez nem főbenjáró bűn, csak szabálysértés, körülbelül olyan, mint amikor valaki átmegy a piroson - értékelt Both Lajos.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×