INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Elégedetlenek a szakszervezetek

Infostart / InfoRádió
A kormány által javasolt áfa, gáz és villamos energia árának emelése miatt jóval nagyobb lesz az infláció, mint amit a munkaadók figyelembe vettek az idei bértárgyalásoknál - mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az Országos Érdekegyeztető Tanács csütörtöki ülésén.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke szerint a gázár-kompenzáció új rendszerét már az idén ki kellene dolgoznia a kormánynak.

Wittich Tamás hozzátette: azt követelik, hogy a három évre szóló minimálbér-emelést, és a minimálbér adómentességét tartsa tiszteletben a kormány.

Szabó Endre, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke azt kifogásolta, hogy a tervezett létszámleépítésekről nem az előzetes érdekegyeztetésen, hanem a médiából értesülnek.

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke úgy vélte: nem előzheti meg a fontossági sorrendben a szolidaritást a verseny, és az igazságosságot a fejlődés.

Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szerint meg kell vizsgálni, hogy a tervezett adómódosítások kiállják-e az alkotmányosság próbáját.

A címlapról ajánljuk