eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk

Elégedetlenek a szakszervezetek

A kormány által javasolt áfa, gáz és villamos energia árának emelése miatt jóval nagyobb lesz az infláció, mint amit a munkaadók figyelembe vettek az idei bértárgyalásoknál - mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az Országos Érdekegyeztető Tanács csütörtöki ülésén.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke szerint a gázár-kompenzáció új rendszerét már az idén ki kellene dolgoznia a kormánynak.

Wittich Tamás hozzátette: azt követelik, hogy a három évre szóló minimálbér-emelést, és a minimálbér adómentességét tartsa tiszteletben a kormány.

Szabó Endre, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke azt kifogásolta, hogy a tervezett létszámleépítésekről nem az előzetes érdekegyeztetésen, hanem a médiából értesülnek.

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke úgy vélte: nem előzheti meg a fontossági sorrendben a szolidaritást a verseny, és az igazságosságot a fejlődés.

Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szerint meg kell vizsgálni, hogy a tervezett adómódosítások kiállják-e az alkotmányosság próbáját.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×