eur:
395.45
usd:
366.07
bux:
73893.34
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Magyarország is belekeveredhet a CIA-botrányba

Vizsgálatot követel a magyar miniszterelnöknek írt levelében az állítólagos amerikai fogolyszállítások ügyében az Amnesty International. A nemzetközi emberi jogi szervezet szerint 8 esetben is engedélyezték, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA fogolyszállítási programjához használja Magyarország légterét és repülőtereit.

A nemzetközi emberi jogi szervezet közleménye szerint megküldték Gyurcsány Ferencnek azokat az információkat, amelyek alapján azt feltételezik, hogy Budapest megszegte a magyar és a nemzetközi jogszabályokat is.

Az Amnesty International 8 olyan eset kivizsgálását követeli, amikor - az adatok szerint - engedélyezték, hogy a CIA fogolyszállítási programjához használja Magyarország légterét és repülőtereit.

Az emberi jogi szervezet hangsúlyozza: arra számít, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő felszólítja majd a június 21-én Magyarországra látogató George Bush amerikai elnököt a Kuba területén lévő guantanamói fogolytábor bezárására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×