INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

"Gyurcsány Ferenc hazudott"

Infostart / InfoRádió
A Gyurcsány-csomag legdrámaibb társadalmi hatását nem maguk az intézkedések, hanem a hazugság jelenti - mondta az InfoRádióban Hegedűs Zsuzsa. A szociológus szerint a csalódást - amelyet most a baloldali választók élnek meg - nem a csomag mérete okozta, hanem az, hogy kiderült: Gyurcsány Ferenc hazudott a kampányban.

"Itt nem arról szól a történet, hogy ígéreteket megtartunk, vagy nem" - hangsúlyozta a szociológus, aki a rendszerváltáskor a demokratikus ellenzék tagja volt.

Hegedűs Zsuzsa szerint egy demokráciában már az sem normális, hogy a leköszönő kormány a választások alatt nem számol el az előző négy évvel, de olyan végképp nincs egy demokratikus jogállamban, hogy kiáll a miniszterelnök, és azt mondhatja, hogy nem mutatják be a költségvetést, mert megzavarná a választásokat.

"Nevén kell nevezni a dolgokat" - mutatott rá Hegedűs Zsuzsa. A szociológus szerint maga a csomag okozta a csalódást, hanem az, hogy a választások után "48 órával" kiderült, hogy "valóban nagy a baj, és amikor azt mondta a miniszterelnök-jelölti vitában Gyurcsány Ferenc Orbán Viktornak, hogy hazudik, akkor de facto ő hazudott".


A címlapról ajánljuk