eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

"Gyurcsány Ferenc hazudott"

A Gyurcsány-csomag legdrámaibb társadalmi hatását nem maguk az intézkedések, hanem a hazugság jelenti - mondta az InfoRádióban Hegedűs Zsuzsa. A szociológus szerint a csalódást - amelyet most a baloldali választók élnek meg - nem a csomag mérete okozta, hanem az, hogy kiderült: Gyurcsány Ferenc hazudott a kampányban.

"Itt nem arról szól a történet, hogy ígéreteket megtartunk, vagy nem" - hangsúlyozta a szociológus, aki a rendszerváltáskor a demokratikus ellenzék tagja volt.

Hegedűs Zsuzsa szerint egy demokráciában már az sem normális, hogy a leköszönő kormány a választások alatt nem számol el az előző négy évvel, de olyan végképp nincs egy demokratikus jogállamban, hogy kiáll a miniszterelnök, és azt mondhatja, hogy nem mutatják be a költségvetést, mert megzavarná a választásokat.

"Nevén kell nevezni a dolgokat" - mutatott rá Hegedűs Zsuzsa. A szociológus szerint maga a csomag okozta a csalódást, hanem az, hogy a választások után "48 órával" kiderült, hogy "valóban nagy a baj, és amikor azt mondta a miniszterelnök-jelölti vitában Gyurcsány Ferenc Orbán Viktornak, hogy hazudik, akkor de facto ő hazudott".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×