eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány nem félt Rómában - részletek a naplójából

Nem védte a Köztársasági Õrezred a miniszterelnököt és feleségét a hétvégén Rómában. Gyurcsány Ferenc ugyanis úgy döntött, hogy három napra lemond az őrezred szolgáltatásáról.

A védett személyek a magánprogramjuk időtartamára lemondhatnak a védelemről. Az őrezrednek ezután mérlegelnie kell, biztonságosnak tartja-e ezt.

Ha nem, akkor ezt megbeszéli az érintettel, aki azonban továbbra is kitarthat amellett, hogy szabadidejében nem akarja látni maga körül a testőröket - mondta el az InfoRádióban a Köztársasági Õrezred parancsnok-helyettese.

Ha az őrzés szervezői ezt követően is komoly kockázattól tartanak, akkor más módon kell megoldaniuk a védelmet. A felelősség ugyanis továbbra is őket terheli - közölte Kardos Imre.

Most azonban erre nem volt szükség, a biztonságiak semmilyen kockázatot nem láttak abban, ha a miniszterelnök testőrei nélkül tölti a hétvégéjét Rómában. Az olasz társhatóságokat azonban értesítették Gyurcsány Ferenc ottlétéről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×