INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Vége lesz a veszélyhelyzetnek

InfoRádió / MTI
Kezdeményezi a Tisza teljes szakaszán az árvízi veszélyhelyzet megszüntetését május 9-dikétől a Kormányzati Koordinációs Bizottság. Ezt Lamperth Mónika belügyminiszter, a testület vezetője jelentette be.

A Tisza a teljes magyarországi szakaszon lassan apad. Az Országos Műszaki Irányító Törzs szóvivője közölte, hogy továbbra is rendkívüli a készültség a Tisza Szolnok és a déli országhatár közötti szakaszán, a Zagyva és a Maros torkolati részén, valamint a Hármas-Körösön.

Reich Gyula emlékeztett arra, hogy a hosszan tartó magas vízállás miatt a gátak átáztak, ezért továbbra is megerősített figyelőszolgálatot tartanak fenn a folyók mentén.

Hozzátette: a tetőzés óta 50-70 centimétert csökkent a Tisza vízszintje, a folyó várhatóan a jövő hét végéig visszatér medrébe.

A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára az InfoRádiónak elmondta, naponta körülbelül 10 centimétert apad a folyó, ami alapján indokolt a veszélyhelyzet megszüntetése.

Dudás Ferenc hozzátette: április 25. óta az érintett települések polgármesterei egyszemélyben hozhatnak árvízi védekezéssel kapcsolatos döntéseket.

Kapcsolódó hang

Dudás Ferenc, a BM közigazgatási államtitkára
 


A címlapról ajánljuk