eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megtartható-e az Országgyűlés alakuló ülése május 16-án?

Papp Gábor alkotmányjogász szerint az országgyűlés május 16-án megtarthatja az alakuló ülését, attól függetlenül, hogy Bács-Kiskun megye második választókerületének lesz-e képviselője.

Az alkotmányjogász az InfoRádióban azt mondta: az Országgyűlés akkor tartja alakuló ülését, amikorra a köztársasági elnök kiírja. Az Országos Választási Bizottságnak ekkor kell beszámolnia a választások lebonyolításáról.

Hozzátette: az OVB-nek így május 16-ra el kell készítenie jelentését. Papp Gábor szerint ezt nem akadályozza az sem, hogy a kecskeméti megismételt választás jogorvoslati határideje eddigre nem jár le.

Mint mondta, az alakuló ülés is megtartható akkor, amikor a kecskeméti mandátum még nem talál gazdára. Egy képviselő híján ugyanis még határozatképes az Országgyűlés. Hozzátette: menet közben is előfordul, hogy egy-egy mandátum megüresedik, ez mégsem befolyásolja a parlament munkáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×