eur:
393.34
usd:
368.17
bux:
66145.53
2024. április 24. szerda György

Krémmel az AIDS ellen

Egy fokvárosi tudományos konferencián várhatóan bemutatják azt a krémet, amely a tudósok reménye szerint segíthet megfékezni az AIDS terjedését.

Az Index azt írja, hogy egy Fokvárosban rendezett tudományos konferencián bemutatják és megvizsgálják azt az új krémet, amelytől az AIDS terjedésének megfékezését várják. A krém fontos része lehet az AIDS terjedése elleni küzdelemnek, a férfiak ugyanis gyakran még ma is idegenkednek az óvszer használatától. Az ENSZ adatai alapján a világban jelenleg 40 millió AIDS-es él, hatvan százalékuk Afrikában. 2005-ben több, mint hárommillió ember halálát okozta a fertőzés.
/>/>
/>/>A Népszabadság cikke szerint a cigányzene kikopott a szórakozóhelyekeről. A főváros 7. kerületében közhasznú munka keretében működik egy zenekar, nagynevű muzsikusokat mentve meg az állástalanságtól. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány egyik kísérleti programja megoldást nyújthat a cigányzenészek számára: munkáltatóik 100 százalékos bér- és járuléktámogatás igáényelhetnek az államtól.
/>/>
/>/>A Napi Gazdaság azt írja: sok tartalék pénzt vitt el a víz. Az első három hónapban az általános tartalék első félévre előirányzott részének több mint 99 százalékát már felhasználta a kabinet. A 2006-ra rendelkezésre álló 37,9 milliárd forintos keretből április negyedikéig több mint 15 milliárd ment el. Ennek az összegnek a 40 százalékát a belvízzel és az árvízzel szembeni védekezés vitte el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×