eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin

MSZP: megtévesztő szórólapokat terjeszt a Fidesz

Az Országos Választási Bizottsághoz fordul az MSZP, mert szerintük választási csalásra készül a Fidesz. Az MSZP országos elnökségi tagja szerint választási csalás az, ha fideszes aktivisták elvisznek szavazni embereket, ahogyan erre Orbán Viktor buzdított. Mandúr László szerint megtévesztő szórólapokat is terjesztenek a nagyobbik ellenzéki párt aktivistái.

A Fidesz választási csalást készít elő, amikor arra buzdítja aktivistáit, menjenek el a választókhoz vasárnap, és akiről sejtik, hogy fideszes szavazó, azt vigyék el választani. Az MSZP emiatt az OVB-hez fordul - jelentette be a párt országos elnökségi tagja.

Mandúr László közölte: a Fidesz elnöke csütörtökön reggel egy interjúban erősítette meg, hogy Csongrádban erre buzdította az aktivistákat.

A politikus elmondta: nem tartják helyesnek, hogy a Fidesz "program és miniszterelnök-jelölt híján így akar szavazókat vinni az urnák elé".

A Fidesz is?

Mandúr László beszélt arról is: az első fordulóban a Fidesz is juttatott el a választókhoz olyan jellegű szavazólap-mintát, amelyen az ellenzéki párt jelöltjének neve szerepelt kizárólag.

A Békés megyei bíróság elmarasztalta a Fideszt, de nem a szórólap miatt, hanem azért, mert azt április 8-án szombaton, tehát a kampánycsend idején juttatták el a választókhoz - mutatott rá a szocialista politikus.

Mandúr László szerint Deutsch-Für Tamásnak bizonyítania is kell azt az állítását, hogy egy borítékban jutott el a választókhoz a párt szórólapja és a választási értesítő. Arra pedig nem volt befolyásuk, hogy a két küldeményt pont egy időben adták fel.

A politikus bemutatott olyan megtévesztő MSZP-snek tűnő szórólapokat is, amelyet szerinte fideszes aktivisták terjesztenek. A szórólapokon az MSZP nevében megköszönik, hogy képviselőjelöltjüket listán bejuttatták a parlamentbe, és azt írják: így egyéniben már nem kell rá voksolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×