eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Vonattal Ferihegyre

Õsszel megindul a kötöttpályás közlekedés a Nyugati pályaudvar és a ferihegyi repülőtér között - jelentette be a gazdasági és közlekedési miniszter.

Kóka János közölte: részben európai uniós források bevonásával 6,5 milliárd forint felhasználásával átépül a Budapest és Vecsés közötti vasúti vonalszakasz.

Mint mondta: az áthelyezett Szemeretelep megállóból fedett átjárón lehet majd elérni az I-es terminált, illetve a vonatról leszállva autóbusszal juthatnak az utasok a II-es terminálhoz.

Az SZDSZ-es politikus hozzátette: a Nyugati pályaudvarról 15 perc alatt lehet majd kijutni a repülőtérre a korszerű vasúti járműveken.

Szólt arról is, hogy a vasúti összeköttetés megteremtése mellett környezetvédelmi - például zajvédő - beruházásokat is végrehajtanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×