eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Rekordközelben a Tisza Szegednél

Az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szerint Szegednél rekordvízszint közeli lehet a Tisza vízállása. Magyarországon közel 2500 kilométeren van árvízvédelmi készültség.

Az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője az InfoRádióban azt mondta: a Körösök és a Maros vízgyujtőin hullott csapadék miatt újabb árhullám alakult ki a folyókon, a Duna pedig Titelnél visszaduzzasztja a Tiszát, ezért nagyon lassú apadásra lehet számítani.

Dobi László hozzátette: Szegednél a péntek reggeli vízállás 926 centiméter volt, az eddigi legmagasabb vízszintet 1970-ben mérték 960 centiméterrel.

Csütörtökön veszélyhelyzet kihirdetését és rendkívüli védekezési készültség elrendelését kéri Csongrád megye egész területére, valamint a Tisza, a Hármas-Körös és a Maros szakaszaira a Kormányzati Koordinációs Bizottságtól a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság.

Frank József, a testület elnöke elmondta: fel kell készülni a legrosszabb helyzetre is. Ez azt jelenti, hogy az eddigi legmagasabb vízállási szintet elérő vízmennyiségre és hosszú apadásra kell számítani.

Magyarországon jelenleg 2497 kilométeren van érvényben árvízvédelmi készültség, ebbol 1387 kilométeren harmadfokú a védekezés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Augusztus 30-án Vietnam és a Fülöp-szigetek megállapodott egymással a katonai és védelmi kapcsolatok elmélyítéséről. A felek abban is egyetértettek, hogy a jövőben fokozzák a tengeri biztonsági együttműködésüket. Phan Van Giang vietnami és Gilberto Teodoro Fülöp-szigeteki védelmi miniszterek azt is bejelentették, hogy még 2024-ben a védelmi kontaktus elmélyítéséről szándéknyilatkozatot kívánnak aláírni. A két távol-keleti ország közeledése komoly kérdéseket vet fel a feszült régióban, ahol persze mindegyik térségi nagyhatalomnak megvan erről a maga a véleménye.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×