eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az MDF vezetése azt javasolja jelöltjeinek, hogy maradjanak versenyben

Az MDF országos elnökségi ülése megerősítette hétfői döntését, azaz még versenyben lévő jelöltjeinek nem javasolja, hogy visszalépjenek a parlamenti választások második fordulójából. A pártvezetés azt kérte a jelöltjeitől, hogy amennyiben vissza szeretnének lépni, akkor azt úgy tegyék meg, hogy ne szólítsák fel szavazóikat arra, hogy melyik párt jelöltjére szavazzanak.

Az MDF vezetése tárgyalt a párt állva maradt jelöltjeivel. A megbeszélésen kiderült, hogy indulóik többsége versenyben szeretne maradni.

Az ülésen a megállapodás esetleges megsértésével kapcsolatban retorziókról nem beszéltek. A jelöltek úgy nyilatkoztak, hogy a kérést tudomásul veszik, és be is fogják tartani.

Hock Zoltán elnökhelyettes hangsúlyozta, hogy az MDF továbbra sem kíván együttműködni a szocialistákkal és a szabad demokratákkal.

A politikus közölte: a párt a második fordulóig nem kíván tárgyalni a Fidesszel, azt követően azonban nem zárta ki az egyeztetéseket.

"Úgy határozott az MDF országos elnöksége, hogy amennyiben a második fordulót követően ismét reális esély nyílik arra, hogy konzervatív értékek, illetve konzervatív elvek mentén ki lehet alakítani egy kormányképes többséget, akkor április 23-át követően a Magyar Demokrata Fórum erre nyitottnak mutatkozik" - fogalmazott Hock Zoltán.

Herényi Károly frakcióvezető leszögezte: ma az MDF a harmadik erő, amely független, nem kötődik senkihez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×